EL SECRET DELS FOGONS DE LES MAGNÒLIES

Com ja us vam avançar fa uns dies, Les Magnòlies està incorporant a la seva carta nous plats de temporada de primavera com ara els  ‘Pèsols amb espardenyes’ o les ‘Faves amb xipirions i tempura’.  Però, com s’elaboren aquests nous plats? D’on sorgeixen les idees? Quins productes s’escullen per fer nous plats? Avui us farem cinc cèntims de com el xef de Les Magnòlies, Víctor Trochi, elabora totes aquestes genialitats que podeu trobar a la carta de Les Magnòlies.

Els productes de temporada i proximitat i la tradició culinària catalana són els elements fonamentals a tenir en compte a l’hora de confeccionar els plats per a la carta, segon ens explica el nostre cuiner, Víctor Trochi. En primer lloc, productes de temporada i proximitat perquè l’objectiu de la nova oferta gastronòmica és oferir al client un ventall de plats frescos i amb productes de qualitat. La proximitat, però, assenyala Trochi que no només significa que a Les Magnòlies hi puguis trobar plats amb productes del Montseny, com ara els espàrrecs de marge o les múrgoles, sinó també peix de la llotja de Blanes com ara els sonsos o els xipirons, peix tradicionalment de primavera. En aquest cas, Trochi assegura que “els productes frescos són essencials” i que “conèixer l’origen del producte és fonamental”.

En segon lloc, s’ha de tenir molt present la base tradicional catalana assegura Trochi. En aquest sentit, el xef ha desvetllat que a l’hora d’idear un nou plat, s’alimenta dels més de 350 llibres que té a casa seva sobre cuina i, especialment, del ‘Corpus de cuina catalana’. “No extrec el plat del llibre, sinó que només n’agafo la base per després confeccionar el plat” made in Magnòlies afirma Trochi. L’objectiu primordial és respectar aquesta tradició culinària catalana, com podria ser la combinació d’aliments, però sempre donant als plats un toc personal, original i distingit de la resta.

“Els plats sofreixen una evolució constant” subratlla Trochi. Un mateix plat elaborat al principi de temporada pot patir diverses transformacions, perfeccions i evolucions fins arribar al nivell i a la qualitat que es consideri oportú. Per això, la cuina de Les Magnòlies és un espai de creació constant, ja que, a banda de perfeccionar aquells plats ja incorporats a la carta de primavera, Trochi crear nous plats fins arribar a obtenir els 18-20 plats que conformen l’oferta gastronòmica de Les Magnòlies.

Avui, us deixem amb nous plats que podreu degustar a Les Magnòlies.